Pretraga
Close this search box.

Ovom politikom privatnosti uređuje se način na koji Lifetime Proteins prikuplja, koristi i obezbeđuje informacije prikupljene od korisnika u maloprodajnim objektima ili preko veb-sajta www.lifetimeproteins.com.

Korišćenje sajta podrazumeva da je korisnik pročitao, razumeo i složio se sa uslovima politike privatnosti. Kada nam prosledite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način na koji je to ovde opisano. Posvećeni smo tome da osiguramo zaštitu Vaše privatnosti, a podaci koje nam ostavite će biti korišćeni u skladu sa ovom politikom.

Moguće je povremeno ažuriranje ove politike privatnosti tako da preporučujemo da povremeno posetite i proverite ovu stranicu da biste bili sigurni da ste saglasni sa promenama.

Veze ka drugim veb-sajtovima

Ova politika privatnosti se ne može primeniti na internet sajtove van domena lifetimeproteins.com, a kojima se pristupa sa našeg veb-sajta putem veza ka drugim veb-sajtovima koje su u vlasništvu trećeg lica. Kada koristite ove veze treba da imate na umu da nemamo kontrolu nad tim drugim veb-sajtovima. Savetujemo da budete oprezni i pročitate njihove izjave o zaštiti privatnosti kako biste znali na koji način oni sakupljaju, koriste, razmenjuju i obezbeđuju Vaše podatke.

Lični podaci

Lični podaci podrazumevaju bilo koju informaciju koja se odnosi na identifikaciju ili moguću prepoznatljivost fizičkog lica. Moguća prepoznatljivost fizičkog lica podrazumeva da se lice može identifikovati, direktno ili indirektno, uz navođenje identifikacije kao što je na primer imejl.

Podaci nisu lični ako se ne mogu povezati sa određenom osobom, kao npr. statistički podaci koje prikupljamo o ukupnoj poseti određene stranice na sajtu ili u aplikaciji i ti podaci ne mogu direktno da upućuju na korisnika kao osobu.

Naše obaveze u očuvanju privatnosti korisnika

Lifetime Proteins se zalaže za očuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. U skladu sa ovim načelima Lifetime Proteins:

– dostavlja obaveštenja korisnicima po ustaljenoj praksi;
– omogućava izbor na koji način će se podaci koristiti u marketinške svrhe;
– obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka;
– ograničava dostupnost Vaših informacija;
– omogućava kontakt u vezi sa pitanjima koja su vezana za zaštitu privatnosti.

Posvećeni smo tome da osiguramo bezbednost Vaših informacija i usmeravamo veliku pažnju ka čuvanju ličnih informacija u skladu sa važećim propisima o zaštiti podataka o ličnosti, internim standardima i praksom.

Da bismo sprečili neovlašćen pristup ili otkrivanje informacija, postavili smo odgovarajuće fizičke, elektronske i upravljačke procedure za zaštitu i obezbeđivanje informacija koje prikupljamo.

Tipovi informacija koje prikupljamo

Informacije koje Lifetime Proteins može prikupljati su:
– kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i imejl adresa, broj telefona);
– informacije za naplatu i isporuku (adresa za isporuku);
– informacije ličnog izbora (lista željenih proizvoda);

Za detaljan spisak kolačića koje prikupljamo pogledajte odeljak Lista kolačića.

Prikupljanje informacija

U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo Vam zatražiti Vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima:

– prilikom online registracije korisničkog naloga;
– pri kupovini proizvoda;
– korišćenjem nekog servisa ili usluge;
– učestvovanjem u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima;
– uspostavljanjem kontakta putem veb-sajta, telefona;
– učestvovanjem u drugim aktivnostima.

Koje informacije skuplja sajt www.lifetimeproteins.com

Informacije koje mogu biti uključene su:

– imejl adresa
– vreme kreiranja naloga
– vreme menjanja podataka
– vreme poslednjeg pristupa
– informacije o kupovini izdanja

Lične informacije se prikupljaju od korisnika samo ako korisnik dobrovoljno dostavi te informacije. Korisnici uvek mogu odbiti da pruže identifikacione informacije i u tim slučajevima mogu biti uskraćeni za neke podatke ili aktivnosti.

Korišćenje informacija

Prikupljene informacije su nam potrebne da bismo bolje razumeli Vaše potrebe i pružili Vam najbolju moguću uslugu. Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima:

– popunjavanje formi u zahtevima za informacijama;
– organizacija i administracija članskog kluba;
– obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa;
– organizacija i administracija nagradnih igara, poklona, anketa i istraživanja;
– ponuda novih proizvoda i servisa;
– poboljšanje efektivnosti našeg veb-sajta, marketinških aktivnosti, servisa i ponude;
– sprovođenje istraživanja i analiza;
– slanje informacija u marketinške svrhe;
– obavljanje drugih poslovnih aktivnosti.

Tipovi obaveštenja korisnicima

– oglasi;
– lifleti;
– Newsletter;
– poštanska pisma;
– katalozi;
– telefonski pozivi.

U koje svrhe Lifetime Proteins koristi prikupljene informacije:

– isporučivanje proizvoda koje ste kupili;
– verifikovanje pristupa zaštićenom sadržaju i informacijama sa naloga;
– utvrđivanje da li su ispunjeni minimalni sistemski zahtevi;
– ponuda nadogradnje;
– prikupljanje zbirnih statističkih podataka o korišćenju sajta, uključujući internet komunikaciju i navike čitanja;
– poboljšanje usluga – informacije koje prikupljamo nam pomažu da efikasnije odgovorimo na zahteve korisnika prilikom kupovine izdanja;
– personalizovanje iskustva korisnika – možemo koristiti informacije da bi shvatili kako naši korisnici (kao grupa) koriste naše usluge i resurse;
– unapređenje naših usluga – možemo koristiti povratne informacije koje navedete za poboljšanje naših proizvoda i usluga;
– promocije, istraživanja ili druge funkcije – slanje informacija korisnicima koji su pristali da ih prime
– slanje periodičnih poruka – novim korisnicima poruku dobrodošlice, poruku koja potvrđuje kupovinu preko sajta ili poruku potvrde o promenama na nalogu.

Lifetime Proteins će poslati imejl kada obaveštava korisnika o novim izdanjima, kada ostvaruje komunikaciju u vezi sa kupovinom ili informiše korisnika o akciji ili popustu. Možemo koristiti imejl kao kanal komunikacije da odgovorimo na korisnikove molbe, pitanja i/ili druge zahteve.

Ako u bilo kom trenutku korisnik želi da se odjavi od prijema budućih elektronskih poruka, potrebno je da pošalje zahtev sa imejl adrese kojom je korisnik prijavljen na lifetimeproteins.com na adresu [email protected].

Prosleđivanje ličnih informacija

Lifetime Proteins ne prodaje i ne iznajmljuje Vaše lične podatke trećim licima.

Prikupljanje informacije o drugim osobama ili od drugih osoba

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, one će biti korišćene samo u svrhe za koje su i dostavljene (na primer u slučaju da navedete adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina).

Mogućnost neprihvatanja marketinških aktivnosti

Kada prikupimo Vaše podatke, možemo vam poslati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale informativne sadržaje. U svakom trenutku imate opciju neprihvatanja budućih marketinških obaveštenja.

Za prestanak primanja marketinških obaveštenja, molimo Vas da preduzmete neku od sledećih opcija:

– sledite uputstva za odjavu u primljenim marketinškim obaveštenjima koja smo Vam poslali;
– putem broja telefona 069 250 40 20;
– slanjem imejla na adresu [email protected] sa naslovom „Odjava“.
– Putem poštanske adrese:
  Lifetime Proteins d.o.o.
  Trg Galerija 3/11/37
   21 000 Novi Sad

Pri slanju imejla ili poštanskog pisma, molimo Vas da upišete svoje puno ime i prezime, adresu, broj telefona, imejl adresu i da specifično naznačite koji tip marketinškog oglašavanja (npr. imejl, direktna poštanska pisma ili telefonske pozive) ne želite da dobijate. Na taj način će biti osigurana Vaša identifikacija u našem sistemu kako bi uspešno obradili Vaš zahtev.

Zbog obrade podataka ova procedura može potrajati 10 radnih dana za imejl poruke i 6 nedelja za direktno slanje pošte. Dok ova promena ne stupi na snagu, moguće je da ćete u tom periodu i dalje dobijati naša marketinška obaveštenja.

Kada se odjavite od prijema marketinških obaveštenja, moguće je da ćete i dalje dobijati poslovna obaveštenja kao što su potvrde o naručivanju robe, informacije o povraćaju robe, informacije o članskom statusu u Klubu čitalaca ili ostala obaveštenja koja se tiču kompanije Lifetime Proteins.

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Vaši lični podaci koje dobrovoljno dajete kada se odlučite za kupovinu se čuvaju u bazi kupaca koja je zaštićena i dostupna samo autorizovanom osoblju.

Bilo da kupujete putem interneta ili u našim knjižarama, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. Lifetime Proteins ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.

S obzirom na to da je sigurnost Vaših ličnih podataka visoki prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Veb-sajt lifetimeproteins.com koristi tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su vaše ime, prezime, adresa.

Kako bi podigli nivo sigurnosti, prilikom kreiranja korisničkog naloga na našem veb-sajtu, potrebno je da odaberete ličnu šifru koja bi trebalo da sadrži najmanje 8 slovnih karaktera uključujući kombinaciju slova i brojeva. Lično ste odgovorni za očuvanje tajnovitosti vaše šifre ili podataka o korisničkom nalogu.

Ko su korisnici podataka

1. Obrađivači podataka sa kojima delimo Vaše podatke o ličnosti
Primaoci podataka sa kojima delimo Vaše podatke o ličnosti su najčešće određena fizička ili pravna lica koja obrađuju Vaše podatke o ličnosti u svojstvu obrađivača, po osnovu ugovornog odnosa koji imaju sa Lifetime Proteins i na osnovu naših instrukcija. Naši obrađivači podataka su:
– lica koja su zaposlena u Lifetime Proteins i koja imaju ovlašćenje za obradu podataka;
– kompanije koje licenciraju i održavaju softverska rešenja koja Lifetime Proteins koristi u svom poslovanju;
– Hosting provajder kompanija na čijim serverima skladištimo podatke;
– eksterni saradnici sa kojima sarađujemo (npr. IT podrška).

2. Rukovaoci podataka sa kojima delimo Vaše podatke o ličnosti
Primaoci podataka sa kojima delimo Vaše podatke o ličnosti jesu i određena fizička ili pravna lica sa kojima Lifetime Proteins sarađuje i koja se u odnosu na obradu Vaših podataka o ličnosti takođe smatraju rukovaocima (samostalni ili zajednički), kao što su npr. kurirske službe.

3. Organi vlasti
U određenim slučajevima obavezni smo da Vaše podatke o ličnosti podelimo sa organima vlasti. Tako na primer Lifetime Proteins ima zakonsku obavezu da na osnovu odgovarajućeg sudskog ili upravnog akta predoči sve podatke na osnovu kojih se može preduzeti otkrivanje ili gonjenje učinilaca krivičnih dela.

Zarad praćenja posećenosti veb-sajta i optimizacije usluga Lifetime Proteins može koristiti Google Analytics, platformu analitičkih usluga koje pruža Google, LLC (u daljem tekstu: Google), kao i Facebook. Google Analytics koristi tehnologije koji nam omogućavaju lakšu analizu načina na koji korisnici pristupaju veb-sajtu lifetimeproteins.com. Informacije koje se na ovaj način prikupljaju se prenose i čuvaju na Google serverima. Google, koristeći odgovarajuće mere zaštite, obrađuje informacije u vezi sa aktivnostima na veb-sajtu i upotrebom Interneta. Korišćenjem usluga, korisnik pristaje da Google obrađuje podatke, na ovde opisani način i u gorepomenute svrhe, te se konstatuje da je Google obrađivač podataka o ličnosti.

Kako koristimo kolačiće (Cookies)

Kolačić je mala datoteka koja traži dozvolu za postavljanje na hard disk Vašeg računara. Kada ste saglasni, datoteka se dodaje i kolačić pomaže u analizi saobraćaja na veb-sajtu. Kolačići omogućavaju veb aplikacijama da odgovore u skladu sa Vašim individualnim preferencijama. Veb aplikacija može da prilagodi svoje operacije Vašim potrebama, onome što Vam se dopada ili ne dopada, prikupljanjem i pamćenjem informacija o Vašim afinitetima.

Koristimo kolačiće koji beleže saobraćaj da bi se identifikovale stranice koje se koriste. Ovo nam pomaže da analiziramo podatke o saobraćaju na veb stranici i da poboljšamo naš veb-sajt kako bismo se prilagodili potrebama kupaca. Ove informacije koristimo samo u svrhe statističke analize, nakon čega se podaci uklanjaju iz sistema.

Kolačići nam pomažu da Vam obezbedimo bolji veb-sajt, omogućavajući nam da pratimo koje stranice su Vam korisne, a koje ne. Kolačić nam ni na koji način ne daje pristup Vašem računaru ili bilo kojim informacijama o Vama, osim podataka koje odlučite da podelite sa nama. Možete odabrati da prihvatite ili odbijete kolačiće. Većina veb pretraživača automatski prihvata kolačiće, ali obično možete da izmenite podešavanja pretraživača i da odbijete kolačiće ako to želite. Ovo Vas može sprečiti da u potpunosti iskoristite prednosti veb-sajta.

Ažuriranje ličnih podataka

Ako ste kreirali korisnički nalog na stranici lifetimeproteins.com, možete sami u svakom trenutku ažurirati Vaše podatke ili lozinku nakon prijave.

Osim toga, možete nas kontaktirati na sledeće načine:

1. Pošaljite zahtev na imejl: [email protected];
2. Pošaljite zahtev na poštansku adresu:

Lifetime Proteins
Trg Galerija 3/11/37
21000 Novi Sad

U slučajevima da šaljete imejl ili poštansko pismo, molimo Vas da navedete aktuelne informacije i promene koje želite da budu napravljene.

Prava korisnika

1. Pravo na informaciju
Korisnik ima pravo da u bilo kom trenutku na zahtev dobije od Lifetime Proteins informacije o ličnim podacima koji se odnose na korisnika, a koje je Lifetime Proteins obradilo.
2. Pravo na prepravku
Korisnik ima pravo da zahteva promenu ličnih podataka koji se odnose na njega ukoliko su ti podaci netačni.
3. Pravo na brisanje
Korisnik ima pravo da zahteva brisanje ličnih podataka u skladu sa uslovima korišćenja.
4. Pravo na ograničenje obrade podataka
Korisnik može da zahteva da lične podatke koji se odnose na njega Lifetime Proteins obrađuje samo do određene mere, na primer, u slučaju da korisnik odjavi primanje marketinških poruka.
5. Pravo na prenosivost podataka
Korisnik ima pravo da zatraži lične podatke koji se odnose na njega. Lifetime Proteins je u obavezi da odgovori na primljeni zahtev u roku od mesec dana. Podatke možemo poslati direktno korisniku ili drugom izvršitelju obrade ako korisnik to zahteva. Slanje podataka je besplatno, ali u slučaju da Lifetime Proteins u kratkom vremenskom periodu dobije mnogo zahteva i posumnja da je akcija odrađena od strane grupe korisnika koji imaju lošu nameru u smislu da uspore rad kompanije, Lifetime Proteins ima pravo da naplati naknadu koja pokriva stvarne troškove traženja i sortiranja podataka i eventualnog materijala ako primerak šalju u papirnom obliku ili na eksternim medijima.
6. Pravo na prigovor
Korisnik ima pravo da u svakom trenutku uloži prigovor na obradu svojih ličnih podataka. U tom slučaju možete zatražiti da prestanemo sa korišćenjem svih ili nekih od Vaših ličnih podataka (npr. ako nemamo zakonsko pravo da nastavimo da ih upotrebljavamo) ili ograničiti našu upotrebu (npr. ako su podaci netačni). Pravo na prigovor je poseban oblik prava na brisanje.
7. Pravo na opoziv pristanka i obustavljanje obrade podataka
Ukoliko, u bilo kom trenutku, korisnik želi da ugasi nalog i obustavi obradu ličnih podataka, potrebno je poslati imejl na [email protected] . Lične informacije će biti izbrisane iz baze aktivnih korisnika pod uslovom da su ispunjene sve obaveze plaćanja, da Lifetime Proteins veruje da nije potrebno čuvati te informacije zbog nekog sudskog procesa i da nije ni pod kakvom zakonskom obavezom da čuvaju te informacije.
8. Ostvarivanje navedenih prava
Ako želite da ostvarite navedena prava, obratite nam se na [email protected]

Maloletna lica

Lifetime Proteins ne sakuplja svesno informacije o osobama mlađim od osamnaest godina.

Koliko dugo se čuvaju Vaši podaci

Prikupljeni podaci čuvaju se onoliko koliko je to neophodno radi ispunjenja zahtevane usluge, radi realizacije projekta, ali i duže od toga. Nakon izvršene usluge ili realizovanog projekta, podaci se čuvaju radi statistike i evidencije, kako bi se poboljšao rad sajta i usluga koje nudi kroz projekte. Međutim, Vaši podaci neće biti javno prikazani niti bilo sa kim deljeni, osim sa najužim saradnicima sajta bez kojih realizacija usluga nije moguća.

Kontakt

Ukoliko imate pitanja koja se tiču privatnosti i sigurnosti Vaših podataka, ili ukoliko imate sumnju ili saznanja o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo Vas da nam se obratite na navedene kontakte:

1. Pozovite nas na broj telefona 069/250 40 20;
2. Pošaljite imejl na: [email protected];
3. Pošaljite pismo na poštansku adresu:
    Lifetime Proteins d.o.o.
  Trg Galerija 3/11/37
    21000 Novi Sad

Poslovni transferi

Lifetime Proteins može da prenese informacije koje sakupi, uključujući i lične informacije u slučaju prodaje većine ili kompletne imovine kompanije. Korisnik prihvata da se takvi transferi mogu dogoditi i da bilo koji novi vlasnik Lifetime Proteins može da nastavi da koristi Vaše lične informacije na način koji je određen našom politikom privatnosti.

Saglasnost i promena uslova

Lifetime Proteins može s vremena na vreme da preradi politiku privatnosti da bi je održalo u skladu sa svojim proizvodima i uslugama ili važećim propisima. Datum ažuriranja služi da podseti korisnika na nedavne modifikacije. Ako promene politike privatnosti Lifetime Proteins direktno utiču na način na koji deli lične podatke korisnika, Lifetime Proteins će obavestiti korisnika postavljanjem obaveštenja na sajtu ili slanjem imejl poruke koja omogućava da korisnik odbije takvu promenu. U ovom slučaju korisnik je dužan da pismenim putem, slanjem imejl poruke na [email protected] obavesti Lifetime Proteins da ne prihvata promene u politici privatnosti što automatski dovodi do otkazivanja korisničkog naloga od strane korisnika. Ukoliko po objavljivanju ili slanju obaveštenja o izmenama ove politike privatnosti korisnik nastavi sa kontinuiranom upotrebom aplikacije i naših usluga podrazumevaće se da je prikupljanje, upotreba ili deljenje ličnih podataka predmet izmenjene verzije politike privatnosti i smatraće se pristankom sa navedenim izmenama.