Pretraga
Close this search box.

Često postavljana pitanja

Šta je kolagen?

Kolagen je najzastupljeniji strukturni protein u ljudskom telu i čini oko 30% svih telesnih proteina. Ključna je komponenta vezivnog tkiva: podržava snagu, fleksibilnost i kretanje/mobilnost. Prisutan je u svim vezivnim tkivima: koža, kosa, nokti, kosa, hrskavica, ligamenti, tetive, mišići, zubi itd. Gubitak je uzrokovan raznim faktorima: starenje, izlaganje suncu, ishrana bez dovoljno nutrijenata, pušenje, stres, itd.

Koliko dnevno treba da uzimam?

Lifetime Proteins preporučuje konzumiranje 10-20 g kolagena dnevno, medjutim, treba imati u vidu da je svako telo drugačije. Razne stvari igraju ulogu poput godina, izloženosti stresu svakodnevnice, intenziteta fizičke aktivnosti, faktora životne sredine, itd. Fokus treba da bude na dodavanju kolagena u dnevni režim zdravlja i doslednost je ključna.

U koje vreme da ga konzumiram?

Optimalno vreme za uzimanje kolagena ne postoji. U stvari, dinamika dnevne rutine suplementacije kolagenom zavisi isključivo od vašeg načina života. Ako ste neko ko uživa u jutarnjim ritualima, slobodno dodajte svoju dozu u jutarnju kafu ili ovsenu kašu. Osveženje nakon popodnevnog treninga nikada nije bilo lakše sa dodatkom našeg kolagena u smuti ili šejk. Ako ste noćna ptica, dodajte ga u napitak pred spavanje.

Kada se vide rezultati korišćenja?

Zahvaljujući visokom nivou bioraspoloživosti, peptidi kolagena (kratki lanci aminokiselina) postaju mali peptidi u krvi čak jedan sat nakon konzumiranja. Medjutim, kao i sa raznim novim stvarima koje uvodimo u život potrebno je 1-3 meseca da se primeti fizička razlika u odnosu na ranije. Samo napred!

Kog ukusa je vaš kolagen?

Lifetime Proteins kolagen u prahu je neutralnog ukusa i bez mirisa, i sa lakoćom se dodaje u razne namirnice i pića: jutarnju kafu ili čaj, smutije ili šejkove, ovsene pahuljice ili jogurt, supe ili čorbe, smese za mafine ili palačinke.

Od čega se sastoji vaš kolagen?

Jedinstvena formulacija Lifetime Proteins kolagena u prahu sadrži kombinaciju govedjeg kolagena u prahu vrhunskog kvaliteta, vitamin C, i hijaluronsku kiselinu. Vitamin C pomaže u jačanju i stabilizaciji strukture kolagenih vlakana i ubrzava razgradnju kolagena u telu. Hijaluronska kiselina pomaže da koža ostane hidratizovana i puna, privlači i zadržava vodu, smanjuje pojavu bora i poboljšava elastičnost kože.

Koji su tipovi kolagena zastupljeni u Lifetime Proteins kolagenu?

Tip I i tip III: Tip I je najzastupljeniji tip kolagena u ljudskom telu i čini oko 90% ukupnog sadržaja kolagena u telu. Fibrilarni je kolagen – formira duga, tanka vlakna koja pružaju strukturnu podršku tkivima. Tip III se nalazi u ekstracelularnom matriksu mnogih tkiva u telu koja zahtevaju elastičnost i fleksibilnost- koži, krvnim sudovima i unutrašnjim organima.